Onze geschiedenis

Onze geschiedenis

Sinds 1921

In 1921 richt de heer P.Th. (Piet) Vink in Roelofarendsveen een gereedschapssmederij op voor hoofdzakelijk de tuinbouw. Vanaf het begin staat dit gereedschap bekend om zijn hoge kwaliteit. Door het intensiever kweken in kassen neemt de vraag naar constructiewerk voor de kassenbouw in hoog tempo toe. Gelijktijdig komt steeds vaker de vraag om kassen te verwarmen. In deze tijd worden ook een winkel en een garage gestart. In de winkel worden huishoudelijke artikelen, speelgoed, witgoed en fietsen verhandeld.

In 1950 wordt de heer S.P. (Siem) Vink, zoon van de oprichter, in het bedrijf opgenomen en in 1952 treedt S.H. (Siem) Bakker, schoonzoon van de oprichter, toe. Door de groei van het bedrijf besluiten de heren Siem Vink en Siem Bakker als firmanten verder te gaan onder de naam: Fa. P. Th. Vink en zonen. In 1975 trekt de heer Siem Vink zich terug. In deze jaren worden de winkel en de garage gesloten en komt de nadruk te liggen op het installeren van centrale verwarmings- en gasinstallaties.

In 1988 wordt de heer P.Th.H. (Peter) Bakker (zoon van de heer S.H. Bakker) directeur van Installatiebedrijf P. Th. Vink & Zonen b.v.. Onder zijn leiding groeit het bedrijf verder uit tot een gerenommeerde speler in de installatiebranche en neemt het personeelsbestand aanzienlijk toe.

In 2004 neemt Installatiebedrijf P. Th. Vink & Zonen b.v. installatiebedrijf Kalis b.v. uit Woerden over, dat al meer dan 20 jaar werkzaam is in de regio Midden-Nederland. Na de overname gaat het bedrijf verder onder de naam Installatiebedrijf Vink-Kalis b.v.

In 2007 wordt elektrotechnisch installatiebedrijf Van der Meer Electro b.v. overgenomen, dat hierna verder gaat als Vink – Van der Meer Electro b.v.. Dankzij deze overname wordt het dienstenpakket uitgebreid met o.a. elektrotechniek, data- en beveiligingsinstallaties en meet- en regeltechniek. Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de toenemende vraag vanuit de markt om verdere uitbreiding als totaalinstallateur.

Sinds 2008 vallen de vier bedrijfsonderdelen - Installatiebedrijf Vink P. Th. Vink & Zonen b.v., Vink Service & Onderhoud b.v., Installatiebedrijf Vink-Kalis b.v. en Vink – Van der Meer Electro b.v., onder de Vink Installatie Groep b.v.. Ook wordt het pand aan het Veenderveld in dit jaar uitgebreid met een nieuwe verdieping om verdere groei te kunnen realiseren.

1 januari 2011 zijn alle activiteiten van Installatiebedrijf Vink-Kalis b.v. ondergebracht bij Installatiebedrijf P. Th. Vink & Zonen B.V. De service en onderhouds werkzaamheden zijn ondergebracht bij Vink Service & Onderhoud b.v.

Vink Installatie Groep biedt als totaalinstallateur een veelzijdig dienstenpakket dat klimaatinstallaties, sanitaire installaties, elektrotechniek en service & onderhoud omvat. Dit complete aanbod wordt verzorgd voor utiliteitsbouw, woningbouw, tuinbouw, renovatie, de industriële sector en de particuliere sector.


Contact

Vink Installatie Groep b.v.

T: 071-33 20 110

F: 071-33 15 402

E: info@vinkinstallatiegroep.nl