Brandbeveiliging

Vink Installatiegroep is gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren, onderhouden en controleren van brandbeveiligingsinstallaties. Wij leveren een totaalpakket aan diensten.

Deskundigen

Onze medewerkers zijn op de hoogte van alle technieken en regelgeving binnen de brandbeveiliging. Wij nemen dit vakgebied uiterst serieus omdat er naast financiële schade ook menselijk leed kan ontstaan. Wij zijn dan ook een partner waar u op kunt vertrouwen.

Certificering & regelgeving

Brandbeveiligingsinstallaties voor onder andere kantoren, industrie, zorg en horeca moeten aan diverse normen en regelgeving voldoen. Dit maakt de brandbeveiliging een ingewikkeld proces. Vink Installatie Groep is volledig op de hoogte van de normen en regelgeving. Wij kunnen u op dit gebied volledig ondersteunen en ontzorgen.

NEN-2535 & NEN2575

Brandmeldinstallaties moeten aan diverse eisen voldoen. Via het bouwbesluit van 2012 moeten de installaties onder andere voldoen aan de NEN-2535 en NEN-2575. Dit zijn de normen voor brandmeld- en ontruimingsinstallaties.  

Programma van Eisen

In de opbouw naar een brandmeld- en of ontruimingsinstallatie dient een stappenplan gevolgd te worden. Het belangrijkste onderdeel hiervan is het opstellen van een Programma van Eisen (PvE). Onze adviseurs helpen u graag met het afstemmen en opmaken.

Nadat alle betrokken partijen de PvE hebben bevestigd kan er gestart worden met het ontwerp en de uitvoering. Wij raden u ten zeerste aan om deze werkzaamheden uit te laten voeren door gecertificeerde deskundigen, welke wij in dienst hebben.

Rapport van Oplevering

Na de installatie moet de installatie gecontroleerd worden door het opstellen van een rapport van oplevering (RvO). Dit gebeurt zowel op installatie als document niveau. Als deze bovenstaande stappen zijn voltooid kunt u de installatie in bedrijf nemen.

Doormelding naar centrale

In sommige gevallen is een door vermelding naar een Brand Alarm Centrale wenselijk of verplicht. Afhankelijk van de situatie en geldende wetgeving kunnen wij dit voor u verzorgen.

Controles & onderhoud

Naast het aanbrengen van de installatie moet de installatie er ook periodiek gecontroleerd worden. Door het opstellen van een onderhoudscontract waar onderhoud en reparaties in verwerkt zijn blijft uw installatie in goede staat en voldoen aan de vastgestelde eisen en normen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over brandbeveiliging en ontruiming. Neem contact op met een van onze specialisten via 071-3320110 of info@vinkinstallatiegroep.nl.