Bioscoop KINO

In Rotterdam-West is KINO Rotterdam in 2016 begonnen met de renovatie van de ‘oude’ bioscoop, toen nog genaamd LantarenVenster. In oktober van hetzelfde jaar is het nieuwe pand genaamd “KINO” geopend. Het pand is multifunctioneel en wordt gebruikt als filmtheater, bar, restaurant en creatieve werkplek voor de audiovisuele industrie. Het filmtheater heeft een totale capaciteit van 457 stoelen.


Het Project
Het project bestaat uit het renoveren/verbouwen van vier filmzalen, vier projectorruimtes, de foyer inclusief de keuken, de bar en nieuwe toiletgroepen, van ca. 3.100 m2. Deze renovatie vond plaats in bouwteamverband. Daar waar nodig zijn de bestaande installaties gerevitaliseerd. Na de oplevering en opening in 2016 zijn er nog een tal van werkzaamheden verricht. Het laatste ‘project’ luchtbehandelingskast & regeltechniek vervanging is opgeleverd in week 24-2020.

Opdrachtgever  : KINO Vastgoed BV
Constructeur     : Van Roekel & Van Roekel
Aannemer         : Van Kessel Bouw BV
Adviseur            : Hans van Dam Projectmanagement / Kijk op bouwen / Drietech & Verhoef Ingenieursbureau
Ontwerp            : Studio Steenbruggen
Elektricien:        : Steegman Elektrotechniek B.V.

KINO Rotterdam 
KINO heeft vier filmzalen, een bar, restaurant en creatieve werkplekken voor de audiovisuele industrie BURO. Bij KINO kan van de vroege middag tot de late avond gewerkt, geborreld, gedineerd én film worden gekeken. De kern van KINO vormt kwaliteitsfilm, met een wisselend filmaanbod van arthouse tot blockbusters, van shorts tot klassiekers. KINO is gevestigd op gewijde grond van de Gouvernestraat, een plek die al meer dan honderd jaar een verzamelplek is voor muziek, theater en film (kijk voor meer informatie op www.kinorotterdam.nl/).
   
  
(Bron: r2online.nl photography)

Technische installaties
Voor KINO hebben wij de klimaat- en sanitaire installaties gerealiseerd. De eerste oplevering was het 4e kwartaal van 2016, waarna wij nog een aantal aanvullende wensen hebben verricht. Zo is er in 2017 een koelmachine geplaatst om de zalen, foyer en restaurant te voorzien van koeling en is in 2020 een luchtbehandelingskast vervangen ten behoeve van Zaal 1 en Zaal 2. De nieuwe luchtbehandelingskast heeft een grotere capaciteit gekregen dan de bestaande kast met het oogpunt op de toekomst. Deze kast heeft voldoende capaciteit om later nóg twee zalen bij het pand te kunnen voegen.

Benieuwd naar een impressie van KINO Rotterdam?