Onze geschiedenis

Sinds 1921

In 1921 start Piet Vink in Roelofarendsveen een gereedschapssmederij op voor de tuinbouw. Vanaf het begin staat dit gereedschap bekend om zijn hoge kwaliteit. Door het intensiever kweken in kassen neemt de vraag naar constructiewerk voor de kassenbouw in hoog tempo toe. Gelijktijdig neemt ook de vraag toe om kassen te verwarmen. In deze tijd wordt ook een winkel en een garage gestart. In de winkel worden huishoudelijke artikelen, speelgoed, witgoed en fietsen verhandeld.

Siem Bakker

In 1950 wordt Siem Vink, zoon van de oprichter, in het bedrijf opgenomen. In 1952 treedt Siem Bakker, schoonzoon van Piet, toe. Door de groei van het bedrijf besluiten Siem Vink en Siem Bakker als firmanten verder te gaan onder de naam: Fa. P. Th. Vink en zonen. In 1975 trekt Siem Vink zich terug. In deze jaren worden de winkel en de garage gesloten. De nadruk komt te liggen op het installeren van centrale verwarmings- en gasinstallaties.

Peter Bakker

In 1988 wordt Peter Bakker directeur van Installatiebedrijf P. Th. Vink & Zonen. Onder zijn leiding groeit het bedrijf verder uit tot een gerenommeerde speler in de installatiebranche en neemt het personeelsbestand aanzienlijk toe.

Overname Kalis b.v.

In 2004 neemt Installatiebedrijf P. Th. Vink & Zonen b.v. installatiebedrijf Kalis b.v. uit Woerden over. Dit bedrijf was al meer dan 20 jaar werkzaam is in de regio Midden-Nederland. Na de overname gaat het bedrijf verder onder de naam Installatiebedrijf Vink-Kalis b.v. Inmiddels is dit volledig opgegaan in Installatiebedrijf P.Th. Vink & Zonen b.v..

Overname Van der Meer Electro b.v.

In 2007 wordt elektrotechnisch installatiebedrijf Van der Meer Electro b.v. overgenomen, dat hierna verder gaat als Vink – Van der Meer Electro b.v.. Dankzij deze overname wordt het dienstenpakket uitgebreid met o.a. elektrotechniek, data- en beveiligingsinstallaties en meet- en regeltechniek. Hiermee wordt gehoor gegeven aan de toenemende vraag vanuit de markt om verdere uitbreiding als totaalinstallateur.

Verbouwing Veenderveld

Sinds 2008 vallen de bedrijfsonderdelen - Installatiebedrijf Vink P. Th. Vink & Zonen b.v., Vink Service & Onderhoud b.v. en Vink – Van der Meer Electro b.v., onder de Vink Installatie Groep b.v.. Ook wordt het pand aan het Veenderveld in dit jaar uitgebreid met een extra verdieping om verdere groei te kunnen realiseren.