Nabuurs

In Amsterdam-Osdorp op industrieterrein Lutkemeer zijn we momenteel gestart met de realisatie van de werktuigbouwkundige installaties van het toekomstige pand van Nabuurs en ABInBev in samenwerking met Heembouw. 

Het Project
Het nieuwe pand omvat +/- 9.500m², waarvan 955m² kantoorruimte en 8.500m² bedrijfshal. Het kantoor wordt volledig geconditioneerd met een zeer hoge comfort klasse. Er wordt aangesloten op de bestaande WKO-installatie van het industrie terrein en op dit gebouw is de nieuwe BREEAM normering van toepassing, namelijk BREEAM BRL 2020 met ambitie ‘very good’.

Eindgebruiker Nabuurs en ABInBev
Opdrachtgever Nabuurs DC Amsterdam BV
Aannemer Heembouw Bedrijfsruimten West
W-installateur Vink Installatie Groep BV

Nabuurs
Nabuurs ontwikkelt in optimale integrale logistieke oplossingen en investeert in warehousing en distributieconcepten, waaronder nu ook een Zero emission Stadsdistributie in Amsterdam Osdorp. 

Technische installaties
Bedrijvenpark Lutkemeer is een duurzaam bedrijventerrein waar gebruik gemaakt wordt van duurzame warmtelevering door middel van bronwarmte. Op deze bron wordt een warmtepomp aangesloten t.b.v. de warmte en koude opwekking.  

De klimaatinstallatie in het kantoorpand bestaat uit ventilatorconvectoren in combinatie met een vloerverwarming en vloerkoeling. Het kantoor is voorzien van een luchtbehandelingsinstallatie, de luchtbehandelingskast is uitgevoerd met een kruisstroomwisselaar. Het magazijn is in zijn geheel voorzien van een vloerverwarmingsinstallatie.

Het project is uitgewerkt in een BIM model. Tijdens de voorbereidingsfase voegen verschillende partijen (van architect tot aannemer en installateur) hun eigen aspecten als informatie toe aan het model. Tijdens dit proces worden eventuele clashes zichtbaar, waardoor deze direct opgelost kunnen worden. Alle informatie samen vormt een compleet 3D-model. Het voordeel van deze werkwijze, is dat eventuele clashes al in de voorbereiding worden gesignaleerd en opgelost, waardoor de uitvoering soepeler verloopt.

Gerealiseerde Installaties

  • Warmte / koude opwekking
  • Warmte / koude afgifte 
  • Mechanische ventilatie
  • Regelinstallatie