Brocacef

In Amsterdam-Osdorp op industrieterrein Lutkemeer hebben we een ontwerp gemaakt van de werktuigbouwkundige installaties van het inmiddels gerealiseerde pand van Brocacef in samenwerking met Heembouw. Brocacef is een bekende klant, eerder is Vink Installatie Groep betrokken geweest bij de realisatie van de werktuigbouwkundige installaties bij de vestiging in Eindhoven.

Het Project
Het nieuwe pand heeft een kavelgrootte van +/- 30.000 m² en het pand zelf is +/- 25.000m². Het pand is volledig geconditioneerd met een zeer hoge comfort klasse. Bij de opdrachtgever staat duurzaamheid hoog in het vaandel en streeft ernaar om een zo duurzaam mogelijk pand te realiseren, hiermede is daarom op de bestaande WKO-installatie van het industrie terrein aangesloten en is de nieuwe breeam normering van toepassing, namelijk BREEAM BRL 2020 ‘very good’.

Eindgebruiker  Brocacef
Opdrachtgever Heembouw Bedrijfsruimten West 
Aannemer  Heembouw Bedrijfsruimten West 
W installateur Vink Installatie Groep BV

Brocacef
Brocacef Groep, gevestigd in Maarssen, is een groep van ondernemingen actief op het gebied van de gezondheidszorg. Naast de distributie van geneesmiddelen en medische producten, ontwikkelt en implementeert Brocacef Groep apotheek- en farmaceutische zorgconcepten.

Technische installaties
Bedrijvenpark Lutkemeer is een duurzaam bedrijventerrein waar gebruik gemaakt wordt van duurzame warmtelevering door middel van bronwarmte. Op deze bronwarmte is door Vink aangesloten met twee warmtepompen t.b.v. de warmte en koude opwekking. 

De klimaatinstallatie in het kantoorpand bestaat uit plafond inductie units in combinatie met een randstrook vloerverwarming. Het kantoor is voorzien van een luchtbehandelingsinstallatie en de luchtbehandelingskast is uitgevoerd met een warmtewiel. De kantine en warehouse met diversen functies zijn voorzien van eigen luchtbehandeling installaties. De inblaas wordt verzorgd door middel van luchtslangen. Het magazijn is in zijn geheel voorzien van een vloerverwarmings- en koelinstallatie.

Vink heeft ook de sanitaire installaties verzorgd, waaronder de pluvia installatie van het 25.000 m² dak, de vuilwaterafvoeren en de sanitaire toestellen. 

Het project is uitgewerkt in een BIM model. Tijdens de voorbereidingsfase voegen verschillende partijen (van architect tot aannemer en installateur) hun eigen aspecten als informatie toe aan het model. Tijdens dit proces worden eventuele clashes zichtbaar, waardoor deze direct opgelost kunnen worden. Alle informatie samen vormen een compleet 3D-model. Het voordeel van deze werkwijze, is dat eventuele clashes al in de voorbereiding kunnen worden gesignaleerd en worden opgelost, waardoor de uitvoering soepeler verloopt.

Gerealiseerde Installaties

  • Hemelwaterafvoeren (pluvia) 
  • Vuilwaterafvoeren
  • Tapwater installatie
  • Sanitaire toestellen
  • Perslucht
  • Warmte / koude opwekking
  • Warmte en koude afgifte 
  • Mechanische ventilatie
  • Regelinstallatie