DC CROP

Voor CROP, een toonaangevende webshop met een groot assortiment Paint en NonPaint producten, bouwt Heembouw in Berkel en Rodenrijs een nieuwe multifunctionele huisvesting. Heembouw Architecten ontwierp het nieuwe multifunctionele state-of-the-art pand voor CROP met circa 750m2 kantoor, 1.500m2 hal, 300m2 mezzanine en 400m2 brandveilige opslagbunkers. Daarnaast zal deze veelzijdige nieuwe locatie straks ook plek bieden aan een automatische inpakstraat, verfmengerij én car detailing studio. 


Het Project
DC CROP is ontworpen door Heembouw Architecten en bestaat uit een een bedrijfshal, een mezzanine vloer, brandveilige opslagbunkers en een kantoor. 

Opdrachtgever Heembouw Bedrijfsruimten West
Aannemer Heembouw Bedrijfsruimten West
W/S Installateur Vink Installatie Groep BV


Distributiecentrum 
Warehouse 1.500 m2, kantoor 750 en mezzanine van 300 m2

Technische installaties
Wij hebben het totale pand voorzien van een klimaatinstallatie en luchtbehandelingsinstallatie, aangestuurd door de regelinstallatie.

De klimaatinstallatie in het kantoorpand bestaat uit een VRF-systeem in combinatie met een randstrook vloerverwarming. Het kantoor is voorzien van een luchtbehandelingsinstallatie en de luchtbehandelingskast is uitgevoerd met een warmtewiel. 
Het magazijn is in zijn geheel voorzien van een vloerverwarmingsinstallatie. De warmte- en koudeopwekking wordt gedaan door middel van een 2-pijpswarmtepomp.

Het project is uitgewerkt in een BIM model. Tijdens de voorbereidingsfase voegen verschillende partijen (van architect tot aannemer en installateur) hun eigen aspecten als informatie toe aan het model. Tijdens dit proces worden eventuele clashes zichtbaar, waardoor deze direct opgelost kunnen worden. Alle informatie samen vormen een compleet 3D-model. Het voordeel van deze werkwijze, is dat eventuele clashes al in de voorbereiding kunnen worden gesignaleerd en worden opgelost, waardoor de uitvoering soepeler verloopt.

Gerealiseerde Installaties

  • Hemelwaterafvoer
  • Binnenriolering
  • Waterinstallatie en sanitair
  • Brandbestrijding
  • Warmte / koude opwekking
  • Warmte en koude afgifte 
  • Mechanische ventilatie
  • Regelinstallatie