DC Greenpark

In Aalsmeer bouwt Heembouw een functioneel bedrijfspand, welke als middel wordt ingezet om de natuur én biodiversiteit te vergroten. Niet alleen de buitenruimte maar ook de spectaculaire daktuin van 1900m2 vormen een biodiverse groene baken in de stedelijke omgeving.


Het Project
DC Greenpark is ontworpen door Heembouw Architecten en bestaat uit een multi-tenant bedrijfshal met entresolvloer op de 1e verdieping over de gehele breedte van de voorgevel. De entresolvloer is geschikt voor opslag en uitbreiding van opslag en kantoor. Op beide hoeken van het pand is een kantoor met eigen entree gevestigd. Op de begane grond zijn een centrale hal, kleedruimten en shipping office gevestigd. Op de entresolvloer zijn kantoren, overlegruimten en een centrale ontmoetingsruimte / kantine te vinden, de tweede verdieping geeft toegang tot een biodiverse intensieve daktuin.

Opdrachtgever Heembouw Bedrijfsruimten West 
Aannemer Heembouw Bedrijfsruimten West 
W installateur Vink Installatie Groep BV

Distributiecentrum 
Warehouse 19.733 m2, kantoor 1.703 en mezzanine van 1.525 m2

Technische installaties
Wij hebben het kantoor en het magazijn voorzien van een klimaatinstallatie en luchtbehandelingsinstallatie, aangestuurd door de regelinstallatie.

De klimaatinstallatie in het kantoorpand bestaat uit een VRF-systeem in combinatie met een randstrook vloerverwarming. Het kantoor is voorzien van een luchtbehandelingsinstallatie en de luchtbehandelingskast is uitgevoerd met een kruisstroomwiselaar. Het magazijn is in zijn geheel voorzien van een vloerverwarmingsinstallatie. De warmte- en koudeopwekking wordt gedaan door middel van een 2-pijpswarmtepomp.

Het project is uitgewerkt in een BIM model. Tijdens de voorbereidingsfase voegen verschillende partijen (van architect tot aannemer en installateur) hun eigen aspecten als informatie toe aan het model. Tijdens dit proces worden eventuele clashes zichtbaar, waardoor deze direct opgelost kunnen worden. Alle informatie samen vormen een compleet 3D-model. Het voordeel van deze werkwijze, is dat eventuele clashes al in de voorbereiding kunnen worden gesignaleerd en worden opgelost, waardoor de uitvoering soepeler verloopt.

Gerealiseerde Installaties

  • Warmte / koude opwekking
  • Warmte en koude afgifte 
  • Mechanische ventilatie
  • Regelinstallatie