DC Helleman

DC Helleman, een echt familiebedrijf met de wortels diep verankerd in de Rotterdamse haven. Door hun flexibele instelling en klantgerichte aanpak zijn zij inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt van logistieke dienstverlening binnen het Rotterdamse havengebied. DC Helleman is hierdoor in staat vele tevreden nationale en internationale opdrachtgevers van dienst te zijn met een compleet pakket aan logistieke mogelijkheden. Zo bieden zij naast een moderne en centraal gelegen schone opslaglocatie van ruim 22000 m2 onder andere uitgebreide mogelijkheden voor transport, trucking, douaneformaliteiten en expeditiewerkzaamheden.

Het Project
Voor DC Helleman te Numansdorp, bouwt Hercuton een uitbreiding van het huidige warehouse. Deze uitbreiding met kantoor wordt aangebouwd tegen een bestaand pand. Het nieuwe warehouse met circa 360m2 kantoor, 90m2 kantine-, kleed- en toiletruimtes en  +/-10.000m2 hal is daarmee een mooie uitbreiding.

Opdrachtgever DC Helleman
Aannemer Hercuton
W/S Installateur Vink Installatie Groep BV

Distributiecentrum 
Warehouse 10.000 m2 en kantoor 450m2. 

Technische installaties
Wij hebben het kantoor voorzien van een klimaatinstallatie en luchtbehandelingsinstallatie. De warmte- en koude- installatie wordt geleverd door middel van split systemen. Het kantoor is voorzien van een WTW unit uitgevoerd met een kruisstroomwisselaar. In het kantoordeel brengen wij de riolering, waterleidingen en het sanitair aan. De bedrijfshal wordt voorzien van een HWA-systeem. 

BIM
Het project is uitgewerkt in een BIM model. Tijdens de voorbereidingsfase voegen verschillende partijen (van architect tot aannemer en installateur) hun eigen aspecten als informatie toe aan het model. Tijdens dit proces worden eventuele clashes zichtbaar, waardoor deze direct opgelost kunnen worden. Alle informatie samen vormen een compleet 3D-model. Het voordeel van deze werkwijze, is dat eventuele clashes al in de voorbereiding kunnen worden gesignaleerd en worden opgelost, waardoor de uitvoering soepeler verloopt.

 Installaties

  • Binnenriolering;
  • Waterinstallatie en sanitair;
  • Brandbestrijding;
  • Warmte en koude afgifte;
  • Mechanische ventilatie.