DC Hydra

DC-Hydra is gelegen in Utrecht op het industrieterrein van de Lage Weide. Heembouw bouwt hier een nieuw distributiecentrum met een hal van 20.291 m2, mezzanine van 1580m2, en een kantoor van 1.336m2.

Project
DC-Hydra is gelegen in Utrecht op het industrieterrein van de Lage Weide. Het pand is zodanig ontworpen dat het een afstemming creëert met de omheinende natuur. De sprinklertank is ingericht als een permanent insectenhotel. Ook wordt de gevel en het terrein van veel groen voorzien. Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid.

Opdrachtgever Stellar Development
Aannemer Heembouw Achitecten
W-installateur Vink Installatie Groep B.V.

Distributiecentrum
Warehouse 20.291 m2
Mezzanine van 1580
Kantoor 1.336 m2

Technische installatie
Het totale pand is voorzien van een duurzame en comfortabele klimaatinstallatie aangestuurd door de regelinstallatie. De klimaatinstallaties in de 2 kantoorpanden bestaan uit elk een apart VRF-systeem om de ruimtes mee te kunnen koelen en verwarmen in combinatie met een randstrook vloerverwarming.

Door slim te ontwerpen en door de huidige technische mogelijkheden van het VRF-systeem optimaal te benutten kunnen de verschillende koude- en warme-energiestromen binnen het pand nuttig worden ­ingezet op de plaats waar dat nodig is. Warmteoverschot (bij koelen) kan in een andere ruimte weer gebruikt worden, Hierdoor kan met minimale energie een optimaal systeemrendement worden behaald. De kantoorpanden zijn voorzien van elk een eigen luchtbehandelingsinstallatie en zijn uitgevoerd met een warmtewiel. Het magazijn is in zijn geheel voorzien van een vloerverwarmingsinstallatie. De warmte opwekking wordt gedaan door middel van een duurzame lucht-water warmtepomp die zich op het dak bevindt.

Het project is uitgewerkt in een BIM-model. Tijdens de voorbereidingsfase voegen verschillende partijen (van architect tot aannemer en installateur) hun eigen aspecten als informatie toe aan het model. Tijdens dit proces worden eventuele knelpunten zichtbaar, waardoor deze direct opgelost kunnen worden. Alle informatie samen vormt een compleet 3D-model. Het voordeel van deze werkwijze is dat eventuele knelpunten al in de voorbereiding kunnen worden gesignaleerd en worden opgelost, waardoor de uitvoering soepeler verloopt. Het project is hierdoor snel en kwalitatief binnen de overeengekomen LEAN-planning opgeleverd.