DC Vomar

In opdracht van Heembouw realiseren wij voor de eindgebruiker Vomar Voordeelmarkt de werktuigbouwkundige en sanitaire installaties voor het project DC Vomar.

Het project 
Op het bedrijventerrein Boekelermeer te Alkmaar realiseert Heembouw de nieuwbouw voor Vomar Voordeelmarkt. Dit distributiecentrum is ontworpen door Heembouw Architecten en bestaat uit een magazijn met kantoor. Het nieuwbouwpand streeft voor BREEAM certificering VERY GOOD . 

Eindgebruiker Vomar Voordeelmarkt
Opdrachtgever Heembouw Bedrijfsruimten West
Aannemer Heembouw Bedrijfsruimten West
W/S Installateur Vink Installatie Groep BV 


Distributiecentrum
Magazijn van 14.000 m2, 315 m2 kantoorruimte.

Technische installaties
De kantoren en het magazijn worden voorzien van een klimaatinstallatie en luchtbehandelingsinstallatie, aangestuurd door de regelinstallatie.

De klimaatinstallatie in het kantoorpand bestaat uit een VRF-systeem in combinatie met een randstrook vloerverwarming. Het kantoor is voorzien van een luchtbehandelingsinstallatie. Het magazijn is voorzien van vloerverwarming. Voor de opwekking wordt gebruik gemaakt van het warmtenet in Alkmaar.  Begin 2018 is het warmtenet aangesloten op de bio-energiecentrale van HVC. De geleverde warmte is daarmee volledig groen.

Vink verzorgd ook de sanitaire installaties waaronder de pluvia installatie van het 14.000 m² dak, de vuilwaterafvoeren en de sanitaire toestellen. 

Het project is uitgewerkt in een BIM model. Tijdens de voorbereidingsfase voegen verschillende partijen (van architect tot aannemer en installateur) hun eigen aspecten als informatie toe aan het model. Tijdens dit proces worden eventuele clashes zichtbaar, waardoor deze direct opgelost kunnen worden. Alle informatie samen vormen een compleet 3D-model. Het voordeel van deze werkwijze, is dat eventuele clashes al in de voorbereiding kunnen worden gesignaleerd en worden opgelost, waardoor de uitvoering soepeler verloopt.

Te realiseren installaties

  • Hemelwaterafvoeren (pluvia)
  • Vuilwaterafvoeren
  • Tapwater installatie
  • Sanitaire toestellen
  • Warmte en koude afgifte 
  • Mechanische ventilatie
  • Regelinstallatie