Een bijzonder “huis van afscheid”

In Amsterdam-Zuidoost is Yarden Vastgoed BV in het 1e kwartaal van 2019 begonnen met de bouw van een bijzonder uitvaartcentrum. Samen met Bakels en Ouwerkerk Bouwgroep realiseren zij een plek waar alle nationaliteiten uit het stadsdeel volgens hun eigen geloofsovertuiging en rituelen afscheid kunnen nemen van een dierbare, ongeacht cultuur, religie of achtergrond. Het Yarden huis is niet alleen een plek voor afscheid, maar dient ook als sociale ontmoetingsplek.


Het Project
Het project omvat de realisatie van een multicultureel, éénlaags utiliteitsgebouw met bijeenkomstfunctie voorzien van onder andere ontvangstruimte, ceremonieruimte en diverse opbaarkamers, van in totaal 1.100 m2. Daarnaast een parkeerterrein en damwand (waterkering) en de platte daken worden voorzien van daklichtstraten en zonnepanelen, afgewerkt met een sedum dakbegroeiingssysteem.

Opdrachtgever  : Yarden Vastgoed BV
Constructeur     : Bartels Ingenieursbureau BV
Aannemer          : Bakels en Ouwerkerk Bouw
Adviseur             : Adviesbureau Overdevest
Ontwerp             : PKW Architecten- en Bouwadviesbureau

Het Yarden Huis
Het gebouw wordt sober ingericht, voorzien van een huiselijke sfeer en is voor alle bevolkingsgroepen te gebruiken. De verlichting zorgt ervoor dat de ruimte iedere sfeer krijgt die op dat moment het beste bij de bezoekers past en ook aansluit bij de beleving van de bezoeker. “Yardenhuis” Amsterdam-Zuidoost betekent dat er 24 uur per dag de beschikking is over een ruimte waar gebeden, gewaakt, gekookt kan worden en is bedoeld voor alle bevolkingsgroepen.

Technische installaties
Voor het Yardenhuis hebben wij de totale installatie gerealiseerd, bestaande uit de klimaat- (in samenwerking met Coneco), sanitaire en elektrotechnische installaties.

De oplevering was het 4e kwartaal van 2019. Het Yardenhuis heeft op 2 februari 2020 haar deuren geopend als eerste multicultureel uitvaartcentrum in Nederland! Benieuwd naar een impressie van het Yardenhuis?