Flower Direct

Flower Direct is een professionele leverancier van planten en bloemen aan retailers in Europa. Voor hun pand in Amstelveen hebben zij Vink Installatie Groep BV gevraagd om de huidige gasketel te vervangen voor een duurzame warmtepompinstallatie.

Het project
In verband met de stijgende energieprijzen heeft Flower Direct gekeken naar besparingen voor hun bedrijfspand. Naast het isoleren van het gehele pand ruim vijf jaar geleden, hebben zij er nu voor gekozen om de bestaande gasketel te vervangen voor een bivalente warmtepompinstallatie.

Opdrachtgever Flower Direct
W-installateur Vink Installatie Groep BV

Technische installaties
Na het demonteren en afvoeren van de oude gasketel is de opwekkingsinstallatie omgebouwd. Buiten zijn twee warmtepompen opgesteld welke de warmte leveren voor de bedrijfshal. In de technische ruimte zijn de benodigde aanpassingen gerealiseerd om het mogelijk te maken, in plaats van de gasketel, de twee warmtepompen als opwekking te gebruiken. Vink heeft hierbij de groepen van de verdeler vervangen, een buffervat en piekketel geplaatst en de aansturing/regeling van de installatie gerealiseerd. Door de gasketel te vervangen door een warmtepompinstallatie, realiseert Flower Direct een grote gasreductie. Daarnaast zijn zij voorbereid op de toekomst en hebben met deze ingreep hun CO2 uitstoot ruim gehalveerd.


Gerealiseerde Installaties

  • Warmte opwekking;
  • Regelinstallatie.