Het Waalschip

Vink gaat in opdracht van 4Building het bedrijfsverzamelgebouw “Het Waalschip” verduurzamen van energielabel C naar A. 

Het project
Verdon Capital is de eigenaar van het bedrijfsverzamelgebouw “Het Waalschip” aan de Albert Plesmanweg 35-43 te Rotterdam. De opdrachtgever wilt het pand opwaarderen van energielabel C naar energielabel A. Dit wenst de opdrachtgever te doen door belangrijke gebouwinstallaties te vervangen, dan wel op te waarderen.

Opdrachtgever Verdon Capital
Adviseur 4Buidling
Installateur Vink Installatie Groep BV

W-installaties 
Voor de verduurzaming van het huidige pand worden de luchbehandelingskast, CV-ketels, koelmachine en de verlichtingsarmaturen gedemonteerd. De koelmachine wordt vervangen voor een Aqua Ciat ILD 450R warmtepomp. De warmtepomp worden geleverd en gemonteerd en de oude koelmachine wordt gedemonteerd en afgevoerd. De warmtepomp verzorgt de warmte en koeling voor de Robatherm luchtbehandelingskast en in het tussenseizoen de warmte voor de radiatoren. De luchtbehandelingskast voorziet het gebouw in de winter van warme en in de zomer van koele lucht.. Per zone wordt een VAV-klep gemonteerd die verbonden is met de verlichting. Als het licht uit gaat worden de VAV-kleppen terug geregeld naar een minimale stand. Dit is energie besparend. Voor de warmtevoorziening van de radiatoren in de winterperiode wordt een nieuwe cascade opstelling van drie Remeha ketels gerealiseerd. 

Elektrische installaties
Alle oude verlichtingsarmaturen in het pand worden vervangen voor nieuwe LED armaturen. Op het terrein van het pand worden in totaal vijf laadpalen (twee aansluitingen per paal) geleverd en gemonteerd. Op een gedeelte van het dak worden zonnepanelen geleverd en gemonteerd. De energieopwekking van de zonnepanelen dragen bij aan de verduurzaming van het pand. 

Meet- en regeltechniek
De bestaande regeltechniek wordt vervangen voor een nieuwe regelkast welke is uitgevoerd met Priva software.