69 appartementen Lumen

Lumen is een uniek project! Het project bestaat uit 69 appartementen met 35 verschillende woningtypen, welke direct aan het strand van Scheveningen worden gebouwd.


Het project
Het gebouw is ontworpen door OZ Architects. De ene helft van de appartementen heeft zicht op de kust, de andere helft kijkt uit op het duinlandschap. Iedere bewoner kan gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimtes in het gebouw, zoals een coffee lounge, omkleedruimtes met douches, parkeergelegenheid voor fietsen en auto's, etc. 

Ontwikkelaar Kondor Wessels Vastgoed
Realisatie Veleuwezoom Verkerk Bouw
Architect OZ Architects
Opdrachtgever Econic 
WKO Installaites Vink Installatie Groep BV


Technische Installaties 
Vink ontwerpt en realiseert in opdracht van Econic een collectieve warmte- en koudeopslaginstallatie (WKO) in de kelder waarmee de appartementen worden voorzien van duurzame energie. Via warmtepompen worden de appartementen van warmte voorzien en in de zomer wordt dit gebruikt voor koeling. Ook het warmtapwatersysteem is aangesloten op het WKO systeem.  

De broninstallaties zijn in samenwerking met onze partner Remon Aardwarmte B.V. geboord en inmiddels is gestart met de WKO ruimte en de transportleidingen naar de appartementen.