Nieuw pand voor Hordijk

Een nieuw pand tegenover de reeds bestaande productielocatie, voor Hordijk Verpakkingen in Zaandam. Het bedrijf ontwerpt en produceert al decennia lang kunststof verpakkingen voor verschillende bedrijfstakken in binnen- en buitenland en heeft zich gespecialiseerd in verpakkingen voor voedingsmiddelen en personal care producten.


Het project
In juli 2019 zijn wij in opdracht van Heembouw gestart met de realisatie van de technische installaties voor een nieuwe productlocatie te Zaandam voor de firma Hordijk Verpakkingen. Het nieuwe pand is ontworpen door Heembouw Architecten en omvat een hal van 22.500 m2 en een kantoor van circa 1.300 m2. 

                                                 

Technische installaties
Wij hebben het kantoor en het magazijn voorzien van een klimaatinstallatie (verwarming en koeling) en luchtbehandelingsinstallatie, aangestuurd door de regelinstallatie.

De klimaatinstallatie in het kantoorpand bestaat uit een VRF-systeem* in combinatie met een randstrook vloerverwarming. Het kantoor is voorzien van een luchtbehandelingsinstallatie en de luchtbehandelingskast is uitgevoerd met een warmtewiel. Met het warmtewiel is het mogelijk om de toevoerlucht constant te houden, waardoor een temperatuur-rendement van ruim 75% kan worden behaald. Het magazijn is in zijn geheel voorzien van een vloerverwarmingsinstallatie. De warmte- en koudeopwekking wordt gedaan door middel van een 2-pijpswarmtepomp.

Het project is uitgewerkt in een BIM model. Tijdens de voorbereidingsfase voegen verschillende partijen (van architect tot aannemer en installateur) hun eigen aspecten als informatie toe aan het model. Tijdens dit proces worden eventuele clashes zichtbaar, waardoor deze direct opgelost kunnen worden. Alle informatie samen vormen een compleet 3D-model. Het voordeel van deze werkwijze, is dat eventuele clashes al in de voorbereiding kunnen worden gesignaleerd en worden opgelost, waardoor de uitvoering soepeler verloopt.

*Wat is een VRF-systeem?
VRF staat voor "Variable Refrigerant Flow", zo'n systeem kan de benodigde capaciteit variabel maken in het gebruik voor koelen en verwarmen van lucht. Het systeem bestaat uit een of meerdere binnen- en buitenunits en zijn over het algemeen van een hoge kwaliteit met een laag energieverbruik. Het brengt een uitstekend comfort met een hoog rendement. VRF-Systemen kunnen complete en grote panden zowel koelen als verwarmen en ventileren. Met een VRF Systeem is het ook mogelijk om in de ene ruimte te koelen en tegelijkertijd in de andere ruimte te verwarmen. De VRF-Systemen kunnen ook gebruikt worden als hoofdverwarming, ook kan het systeem worden aangesloten op bestaande vloerverwarming.