Nieuwbouw Ter Specke

Onder het motto ‘samen apart’ heeft de architect voor FC Lisse en Gemeente Lisse een gebouw ontworpen dat bestaat uit drie delen:
- Een nieuwe sporthal;
- De accommodatie van FC Lisse, bestaande uit kleedkamers en de kantine;
- Een gezamenlijk entreegebied dat de sporthal en de accommodatie van FC Lisse met elkaar verbindt.

Het Project
Met dit ontwerp is het mogelijk dat de gemeente eigenaar wordt van de sporthal en FC Lisse van haar eigen accommodatie. Dit was een belangrijke voorwaarde voor de nieuwbouw. Tegelijkertijd bereikten ze daarmee dat de gemeente en FC Lisse elkaar versterken met de nieuwbouw. Het is namelijk heel compact en efficiënt ontworpen en waar dat mogelijk is, gebruiken ze beide dezelfde gebouwinstallatie. Daarmee beperken ze het ruimtegebruik en zijn de investerings- en onderhoudskosten zo laag mogelijk. In het complex is ook een sportschool gevestigd en de ruimtes van FC Lisse worden ook gebruikt door de BSO Sport Starts (SKOL Kinderopvang). 

Eindgebruiker FC Lisse en Gemeente Lisse
Opdrachtgever FC Lisse en Gemeente Lisse
Aannemer Aannmersbedrijf Den Dubbelden
Installateur Vink Installatie Groep BV 
Adviseur Valstar Simonis 


Het nieuwbouwproject wordt gefaseerd uitgevoerd. De eerste fase was de sporthal, welke inmiddels al in gebruik is genomen. De aannemer is in september 2021 begonnen met fase 2: de nieuwbouw van de accommodatie van FC Lisse. Die wordt naar verwachting voor de bouwvak van 2022 opgeleverd. Rond die tijd zal de oude kantine van de voetbalclub worden gesloopt. Na de zomervakantie begint de gemeente Lisse met de herinrichting van de parkeerplaats van het sportcomplex.

Technische Installaties
Wij engineeren en realiseren voor dit project de werktuigbouwkundige- en elektrotechnische installaties. Het complex wordt verwarmd en gekoeld door middel van een warmtepomp en het pand is voorzien van zonnepanelen en een warmtapwatervoorbereiding, ook door warmtepompen. Daarnaast plaatsen wij de beveiligingsinstallaties, zoals een camera installatie, brandmeldinstallatie en de inbraaksignalering. 

Benieuwd naar de voortgang van het bouwproject? Kijk op het YouTube Kanaal van FC Lisse TV of op de website van FC Lisse. 


Bron: Youtube FC Lisse TV of klik hier om de vorderingen te volgen