Nippon Express

Nippon Express, één van de top 10 wereldspelers in de logistieke sector, breidt uit in Nederland. In Hoofddorp, op steenworp afstand van Schiphol, is een nieuw logistiek centrum ontwikkeld.

Het Project
De nieuwbouw is ontworpen door M. Architects en bestaat uit een bedrijfshal met 17 docks en een kantoor van 2.649 m². Daarnaast wordt een parkeergarage gerealiseerd van vier lagen met ruimte voor 163 auto’s en een fietsenstalling. VB Vastgoed Management verzorgt het bouwmanagement. Het slaan van de eerste paal was in week 36 2020. De oplevering was in juni 2021.

Nippon Express heeft voor de nieuwbouw een BREEAM Excellent duurzaamheidsambitie. Het gebouw wordt dan ook energieneutraal (Energieprestatie 0.00) en verwarmd door middel van een warmtepomp (gasloos). Andere maatregelen zijn onder andere de toepassing van grote glasoppervlakken, waardoor een hoge daglichttoetreding in het kantoor bereikt wordt. Ook zorgt een goede klimaatinstallatie voor een hoge mate van thermisch binnencomfort in zomer- en wintersituatie. Daarnaast worden er hoogwaardige LED-verlichting en verlichtingswaarden gebruikt zowel binnen als buiten het gebouw. 

Opdrachtgever  Hercuton
Architect  M-Architects
Adviseur  M3E
Installaties W/S Vink Installatie Groep
Installaties E Van der Pol

Nippon Express
Door de nieuwste logistieke technologie te combineren met hoogwaardige service en door op maat gemaakte oplossingen aan te bieden, zijn de wereldwijde logistieke diensten van Nippon Express ideaal voor klanten die hun bedrijf willen laten groeien. 

Technische installaties
Wij hebben het kantoor en het magazijn voorzien van een klimaatinstallatie en luchtbehandelingsinstallatie, aangestuurd door de regelinstallatie.

De klimaatinstallatie in het kantoorpand bestaat uit een VRF-systeem in combinatie met een randstrook vloerverwarming. Het kantoor is voorzien van een luchtbehandelingsinstallatie en de luchtbehandelingskast is uitgevoerd met een warmtewiel. 
Het magazijn is in zijn geheel voorzien van een vloerverwarmingsinstallatie. De warmte- en koudeopwekking wordt gedaan door middel van een 2-pijpswarmtepomp.

Het project is uitgewerkt in een BIM model. Tijdens de voorbereidingsfase voegen verschillende partijen (van architect tot aannemer en installateur) hun eigen aspecten als informatie toe aan het model. Tijdens dit proces worden eventuele clashes zichtbaar, waardoor deze direct opgelost kunnen worden. Alle informatie samen vormen een compleet 3D-model. Het voordeel van deze werkwijze, is dat eventuele clashes al in de voorbereiding kunnen worden gesignaleerd en worden opgelost, waardoor de uitvoering soepeler verloopt.

Gerealiseerde Installaties

  • Hemelwaterafvoeren (pluvia) 
  • Vuilwaterafvoeren
  • Tapwater installatie
  • Sanitaire toestellen
  • Warmte / koude opwekking
  • Warmte en koude afgifte 
  • Mechanische ventilatie
  • Regelinstallatie