Novum Maartenshal

In het 2e kwartaal van 2019 is de bouw gestart van de Novum Maartenshal in Voorburg. De naam ontleent zich aan de hoofdgebruikers van de sporthal, de leerlingen van het Gymnasium Novum en het naastgelegen Sint Maartenscollege. Naast de functie als sportfaciliteit, moet het pand ook dienst kunnen doen als examenruimte. In het ontwerp van de technische installaties is rekening gehouden met de verschillende functies van het gebouw.

Het Project

In opdracht van Stichting Scholengroep Spinoza verzorgde Vink Installatie Groep de elektrotechnische, klimaat en sanitaire installaties. Het 1600 m2 grote pand bestaat uit een hoofdgymzaal, kleedruimten en een opslagruimte. De gymzaal is op te delen in drie kleinere zalen. Op de eerste verdieping bevind zich een multi-inzetbare ruimte welke kan dienen als cursusruimte. Op deze etage bevinden zich ook de technische ruimten. In het gehele pand ligt vloerverwarming en is de verlichting volledig in LED uitgevoerd.

Opdrachtgever    : Stichting Scholengroep Spinoza
Aannemer            : Van Baaren Aannemers
Constructeur       : Piets Bouwtechniek
Adviseur               : Mul BV ontwerpers & adviseurs 
Ontwerp               : Slangen en Koenis Architecten

Technische installaties

Het warmtapwater voor de 25 douches wordt opgewekt middels zonne-energie. Op het dak zijn zonnecollectoren aangebracht en aansloten op een zonneboiler in de technische ruimte. Bij onvoldoende zonnewarmte kan het water worden naverwarmd door een gasboiler. Deze naverwarmer dient ook als legionellapreventie en bedrijfszekerheid. Tijdens de examenperiode wordt de gymzaal gebruikt als examenruimte. Om de ruim 900m2 grote gymzaal op temperatuur te krijgen kan door de tapwaterinstallatie middels een warmtewisselaar extra vermogen worden toegevoegd aan de klimaatinstallatie.

Op 5 februari was de officiële opening in het bijzijn van Juliette Bouw, wethouder van onderwijs.

 

Benieuwd naar het resultaat?