Studio Anneloes

Studio Anneloes is een Nederlands dameskledingmerk, dat in de afgelopen 15 jaar is uitgegroeid van een twee-manszaak tot een serieuze speler op de Nederlandse damesmode markt. Op hun huidige locatie in het World Fashion Centre was geen ruimte meer om nog verder te groeien, daarom is de stap gemaakt nu een eigen pand te gaan bouwen op het Businesspark Amsterdam Osdorp.

Het Project
In juni 2021 starten wij in opdracht van Heembouw aan de klimaat- en sanitaire installatie voor het nieuwe kantoor en magazijn van Studio Anneloes. In het kantoor wordt het leiding- en kanaalwerk gemonteerd en weer verwijderd, zodat het plafond van een akoestische laag kan worden voorzien. Nadat de akoestische laag is aangebracht worden alle installatieonderdelen definitief gemonteerd. Alle zichtbare componenten worden tot op de laatste schroef wit gespoten. Dit vergt veel aandacht van zowel de collega’s op kantoor als op de werkvloer. 

Studio Anneloes is volledig geengineerd in een BIM 3D Model. De verdeler hebben wij bij ons in de werktplaats geprefabriceerd, voordat deze werd getransporteerd naar het werk. 

Eindgebruiker    :  Studio Anneloes
Opdrachtgever   : Heembouw Kantoren 
Aannemer          : Heembouw Kantoren
W installateur     : Vink Installatie Groep BV

Studio Anneloes
Studio Anneloes besteedt vanuit haar duurzaamheidsfilosofie veel aandacht aan duurzame productie en een lange levensduur van haar kleding. Deze filosofie komt ook in het gebouw terug. Zo zijn de gevels van het kantoor opgetrokken uit houtskeletbouw en bekleed met Neolife. Dit is een houtcomposiet dat voor 92% uit hout bestaat, een biobased materiaal is en 100% recyclebaar.

Technische installaties
In het pand bevinden zich twee technische ruimtes. Beneden bevindt zich de WKO-ruimte waar Eteck de bronleidingen aanlevert. Het merendeel van de installatie in deze technische ruimte wordt vervaardigd uit RVS. De technische ruimte op de tweede verdieping is inmiddels gereed. De oplevering was in het eerste kwartaal van 2022. Bedrijvenpark Lutkemeer is een duurzaam bedrijventerrein waar gebruik gemaakt wordt van duurzame warmtelevering door middel van bronwarmte. Op deze warmte wordt door Vink aangesloten met een warmtepomp t.b.v. de warmte en koude opwekking. 

De klimaatinstallatie in het kantoorpand bestaat uit ventilator convectoren in combinatie met een vloerverwarmings- koelinstallatie. Het kantoor is voorzien van een luchtbehandelingsinstallatie en de luchtbehandelingskast is uitgevoerd met een warmtewiel. Het magazijn is in zijn geheel voorzien van een vloerverwarmings- koelinstallatie in combinatie met ventilator convectoren aangesloten op luchtslangen. 

Vink verzorgd ook de sanitaire installaties waaronder de pluvia installatie, de vuilwaterafvoeren en de sanitaire toestellen. 

Het project is uitgewerkt in een BIM model. Tijdens de voorbereidingsfase voegen verschillende partijen (van architect tot aannemer en installateur) hun eigen aspecten als informatie toe aan het model. Tijdens dit proces worden eventuele clashes zichtbaar, waardoor deze direct opgelost kunnen worden. Alle informatie samen vormen een compleet 3D-model. Het voordeel van deze werkwijze, is dat eventuele clashes al in de voorbereiding kunnen worden gesignaleerd en worden opgelost, waardoor de uitvoering soepeler verloopt.

Gerealiseerde Installaties

  • Hemelwaterafvoeren (pluvia) 
  • Vuilwaterafvoeren
  • Tapwater installatie
  • Sanitaire toestellen
  • Perslucht
  • Warmte / koude opwekking
  • Warmte en koude afgifte 
  • Mechanische ventilatie
  • Regelinstallatie