Vermeulen

De Vermeulen Groep is ooit begonnen als een klein aannemingsbedrijf. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van onderhoud van de infrastructuur binnen de openbare buitenruimte. Met meer dan 250 medewerkers en meer dan 1500 materieelstukken hebben zij gericht op de toekomst maar twee doelen; duurzaam werken en kwaliteit leveren.

Het Project
De 2500 M2 hal is ontworpen door Heembouw Architecten en bestaat uit een bedrijfshal, wasstraat, werkplaats, kantoren en kantine. 

Opdrachtgever Heembouw Kantoren BV
Architect Heembouw Architecten
Installateur Vink Installatie Groep BV

BIM
Het project is uitgewerkt in een BIM model. Tijdens de voorbereidingsfase voegen verschillende partijen (van architect tot aannemer en installateur) hun eigen aspecten als informatie toe aan het model. Tijdens dit proces worden eventuele clashes zichtbaar, waardoor deze direct opgelost kunnen worden. Alle informatie samen vormen een compleet 3D-model. Het voordeel van deze werkwijze, is dat eventuele clashes al in de voorbereiding kunnen worden gesignaleerd en worden opgelost, waardoor de uitvoering soepeler verloopt.

Installaties
Voor de opwekking voor warmte en koude is een lucht/water warmtepomp geleverd en gemonteerd. De warmtepomp levert tot ca. 85% van het jaar het benodigde verwarmingsvermogen. Bij een langdurige koude periode of zeer koude periode zal de elektrische verwarmingsketel bijspringen. De bedrijfshal is voorzoen van een volledige vloerverwarming. De vloerverwarming wordt geregeld op basis van de buitentemperatuur.

De ventilatie voor de kantoren wordt verzorgd door een balansventilatie systeem. De luchtbehandelingskast is voorzien van een warmtewiel. Vanaf de luchtbehandelingskast worden de toevoerkanalen aangesloten op de satelliet-units van de kantoren. De retourlucht wordt doormiddel van plenum afzuiging boven het plafond afgevoerd. 

Sanitaire Installaties
Vink heeft de sanitaire installaties gerealiseerd bestaande uit de binnenriolering-, hemelwater- en waterinstallatie. De waterinstallatie is uitgevoerd met koperen en meerlagen buis. Verder zijn de keramische sanitaire toestellen van het fabricaat Geberit en de sanitaire kranen van het fabricaat Grohe in de realisatie opgenomen. Voor de brandbestrijdingsmiddelen zijn brandslanghaspels met haspelkast gemonteerd en voor de technische ruimte is een handblustoestel opgenomen.

Gerealiseerde installaties

  • Regelinstallatie;
  • Binnen riolering;
  • Sanitaire toestellen;
  • Brandbestrijdingsmiddelen;
  • Warmte/koude opwekking;
  • Warmteafgifte;
  • Vloerverwarming;
  • Ventilatie;
  • Luchtbehandeling.

De oplevering van de nieuwe bedrijfshal, hoofdkantine en werkplaats van Vermeulen Groep heeft in februari 2023 plaatsgevonden.