Atlas ArenA gebouw Amerika

Werken in een moderne en inspirerende omgeving naast de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam-Zuidoost. Dichtbij vrijwel alle snelwegen rondom Amsterdam en naast het moderne NS station Bijlmer ArenA. Maar liefst 4.500 werknemers genieten elke dag van het comfort van Atlas ArenA Amsterdam, waardoor zij zich volledig op hun werk kunnen concentreren. Dat doen zij in 76.500 m² kantoorruimte, verdeeld over vijf volledig gerenoveerde gebouwen.

Het Project

Gebouw Amerika telt maar liefst 23.506 m2 en is daarmee het grootste gebouw op het Atlas ArenA complex. In dit gebouw kwamen regelmatig verstoppingen voor in het rioolstelsel. De  rioleringen waren van onvoldoende kwaliteit om te renoveren. In opdracht van Vastint Netherlands B.V. hebben wij alle horizontale riolering- en ontluchtingsleidingen van de toiletgroepen vervangen. In de bestaande situatie hebben wij voor de 16 toiletgroepen totaal 500 meter PE riolering 100 meter ontluchtingsleiding vervangen. De uitdaging van dit project zat voornamelijk in een goede afstemming tussen alle betrokken partijen. Vink fungeerde hier als hoofdaannemer met een coördinerende functie. In het pand zijn 13 verschillende huurders uit binnen- en buitenland aanwezig met ieder zijn eigen toegangsregels. In een goede samenwerking met de opdrachtgever is binnen 3 maanden het project opgeleverd.

Waar in en om het pand normaal gesproken een hoop bedrijvigheid is, was het vanwege de Coronacrisis tijdens de projectuitvoering rustig. Met extra persoonlijke beschermingsmiddelen en een aangepaste werkwijze konden wij gebruik maken van de bijzondere situatie. Dit zorgde voor beperkte overlast voor de huurders.

Opdrachtgever  : Vastint Netherlands B.V.
Adviseur             : AKOtech