LV7 Bentinck Huis

Aan het prominente Lange Voorhout in Den Haag staat het Bentinck Huis. Het rijksmonument ligt in het hart van Den Haag en op een steenworp afstand van het Binnenhof. Het Bentinck Huis was tussen 1819 en 1992 het hoofdkwartier van het Ministerie van Marine. Op 14 mei 1940 werd hier besloten tot capitulatie.

Het 17de -eeuwse pand en de aanbouw uit 1996 worden volledig gerenoveerd en verduurzaamd. Het pand gaat nu dienen als luxueus kantoorgebouw.

Het Project

In opdracht van Hiensch Engineering verzorgt Vink Installatie Groep de sanitaire installaties. Het pand is onderverdeeld in het historische Bentick Huis en de aanbouw uit 1996. De 'oudbouw' telt 4 bouwlagen waar vijf toiletgroepen volledig worden gerenoveerd. De aanbouw telt vijf verdiepingen. Per verdieping wordt een nieuwe toiletgroep gebouwd en luxueus sanitair toegepast.

De bestaande installatie in zowel de nieuw- als oudbouw dateert grotendeels uit 1996. Bij oplevering voldoet de waterinstallatie weer aan de aangescherpte normeringen wat betreft legionellapreventie.

Opdrachtgever  : NSI N.V.
Aannemer          : Du Prie
Adviseur             : Hiensch Engineering

De oplevering staat gepland voor maart 2020.